Juicing

Juicing vil si å drikke juice fra grønnsaker og juice fremfor å spise dem.

Juicing er langt fra noe nytt, men det som før var forbeholdt fanatikere, er nå for alle, et bra alternativ dersom man ikke får i seg nok frukt og grønt på vanlig måte.

Hver morgen starter jeg dagen med en liter juice, denne booster systemet og gir det kicket som skal til for å starte dagen med en times kondisjonstrening etterfulgt av en arbeidsdag. En slik dose inneholder gjerne opptil et par kg grønnsaker. Jeg mener hoveddelen bør bestå av grønnsaker, men kan supplementeres med noe frukt, for å gi en bedre smak.

God og næringsrik juice kan f.eks bestå av: Ingefær, sitron, spinat, grønnkål, stangselleri, gulrøtter, søtpotet, eple, appelsin

Skjermbilde 2016-02-28 kl. 13.53.34

Ingefær hjelper mot kvalme, forkjølelse, influensa, giktsmerter, og er betennelsesdempende. Den er rik på vitaminer, mineraler, karbohydrater og fiber.

 

Skjermbilde 2016-02-28 kl. 14.06.48

Sitron har et høyt innhold av c-vitaminer, beskytter mot virus og forkjølelses-sykdommer, samt mot infeksjoner i mage og tarmsystemet. Høyt innhold av antioksidanter som beskytter mot infeksjoner og gjør at sår og skader leges raskere. Inneholder pektin og fiberstoffer som reduserer særlig det farlige kolestrolet. Inneholder mineraler og antibiotiske stoffer som har en sterkt hemmende virkning på gjærsopper og andre sopper som kan innvandere luftveier og fordøyelsessystemet vårt. Renser leveren og skyller ut giftstoffer som urinsyre og galle.

 

Skjermbilde 2016-02-28 kl. 14.11.44

Spinat er rik på jern, kalsium, kalium og magnesium. Inneholder også vitamin C, folat, vitamin K og vitamin A.

 

Skjermbilde 2016-02-28 kl. 14.18.12

Grønnkål er supermat! Rik på vitamin A i form av betakaroten, vitamin E, vitamin K, vitamin C, kobber og kostfiber. Vitamin B6 og folat, kalsium og kalium.

 

Skjermbilde 2016-02-28 kl. 14.21.54

Stangselleri inneholder store mengder kalium, vitamin c og b, kalsium, fosfor, magnesium.

 

Skjermbilde 2016-02-28 kl. 14.25.46

Gulrøtter er rik på betakaroten som omdannes til A vitamin i kroppen vår. kalium, folinsyre, jern, karoten, magnesium og kopper. Hjelper mot anemi, kronisk tretthet, dårlig nattsyn, magesår og tarmproblemer.

 

Skjermbilde 2016-02-28 kl. 14.29.24

Søtpotet regulerer blodsukkeret, høyt fiberinnhold, rik på betakaroten, full av antioksidanter, karotenoider som er bra for hud og syn og beskytter mot kreft og hjertesykdom.

1 tanke om “Juicing

  1. Gøy 🙂 Og fine bilder! Kanskje du kan komme med en god oppskrift en gang? 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close